930X122 MAIA

anaf

REVOLTĂ LA FINANȚE. AMENINȚĂRI CU GREVA

Revoltă la Finanțe. Amenințări cu greva. Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe s-a reunit în ședință extraordinară pentru a analiza declarațiile publice referitoare la reducerile de personal, în condițiile în care sistemul fiscal de colectare și administrare a bugetului național al României are un deficit de aproximativ 3.700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor din ultimii aproximativ 7 ani.

Citiți și: Argeș. Anunț important pentru o categorie de contribuabili!

„Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă, volum care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecință.

Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii noștri la nivel național este de 742.500 de ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 de lei neachitați lunar salariaților din sistemul fiscal din România.

Citiți și: Servicii indisponibile la ANAF

Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale total insuficiente (calculatoare, softuri etc.) și condiții uneori improprii pentru desfășurarea activității (sedii insalubre, lipsă spații arhivare etc.).

În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe a purtat discuții cu ministrul finanțelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunoștință că există premisele declanșării unui conflict de muncă la nivel național, care poate duce la blocarea activității de colectare și administrare a veniturilor la bugetul statului”, avertizează conducerea Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe într-un comunicat de presă trimis în urmă cu puțin timp pe adresa redacției noastre. (Foto: Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570×90 MAIA