NOR CURIER 930X122

avalansa

RISC ÎNSEMNAT ÎN ARGEȘ

Risc însemnat în Argeș. Conform buletinului nivometeorologic emis de Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă este de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri și de gradul 1 la altitudini inferioare, în creștere cu o treaptă la altitudini mari, anunță Salvamont Argeș. Prin urmare, toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt și vor rămâne închise.

Citiți și: Video. Avertisment! Pericol mortal nevăzut!

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac – Cota 2000 Transfăgărășan măsoară 172 de cm. Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 30 de cm de zăpădă proaspătă, iar în următoarele 2 zile se vor mai depune circa 5-10 cm, ceea ce poate duce în continuare la creșterea riscului de avalanșă, avertizează salvamontiștii.

Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să le ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT.

Citiți și: Argeș. Pericol maxim la munte!

În perioada sezonului rece la munte este necesară o prudenţă sporită, pentru a fi evitate situaţiile nedorite.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90