NOR CURIER 930X122

actor

candel

ROMÂNIA A PIERDUT UN MARE ACTOR DE COMEDIE!

Un mare actor de comedie a murit astăzi. Avea 83 de ani. Este vorba de Mișu Fotino.

Citiți și: Doliu în lumea teatrului! A murit la doar 54 de ani

A jucat în numeroase comedii și a fost prezent în emisiuni de televiziune și de radio. Născut în București pe 14 septembrie 1930, și-a petrecut copilăria și adolescența în Brașov, acolo unde tatăl lui era actor și cu care a jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936, în piesa de teatru „Coloniale”. În 1952 Mihai Fotino a devenit actor la Teatrul Dramatic din Brașov. A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, cel care a decis să-l aducă în București. Din 1956 a jucat la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din Capitală.

La cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor UNITER, din aprilie 2006, maestrul Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate. (Foto Mișu Fotino: jurnalul.ro)

Citiți și: Pitești. Ultimele clipe ale medicului Frătoaica pe acest pământ!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3