Donaris 930 x 122

barbati

ROMÂNII DORM MULT! FEMEILE AU MAI PUȚIN TIMP LIBER DECÂT BĂRBAȚII! CITEȘTE REZULTATELE STUDIULUI!

Institutul Național de Statistică a realizat un studiu extrem de interesant despre felul în care utilizează timpul românii din țară. Studiul a fost realizat pe o perioadă de un an, între septembrie 2011 și septembrie 2012, rezultatele fiind date recent publicității.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Prima concluzie: femeile au zilnic mai puțin timp liber la dispoziție decât bărbații. În zilele lucrătoare, bărbații se bucură, în medie, în fiecare zi de 4 ore și 23 de minute de timp liber, iar femeile numai de 3 ore și 40 de minute. În zilele nelucrătoare (sâmbăta și duminica), bărbații au în fiecare zi timp liber 6 ore și 46 de minute. Femeile, doar 5 ore și 41 de minute. Indiferent de perioada din săptămână, femeile acordă timp în medie în fiecare zi cu 2 ore și 19 minute mai mult decât bărbații pentru îngrijirea gospodăriei și a familiei. Totuși, bărbații muncesc mai mult: cu 1 oră și 3 minute în fiecare zi peste nivelul doamnelor și domnișoarelor.

A doua concluzie: o bună parte din timpul liber românii și-o petrec în fața televizorului sau a calculatorului. Potrivit statisticienilor, copiii cu vârste între 10 și 14 ani petrec în medie zilnic la computer 40 de minute. Media zilnică ajunge, însă, la 1 oră în cazul adolescenților și tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani. În week-end românii alocă în medie 6 ore și 12 minute în fiecare zi pentru petrecerea timpului liber. Din această medie, 2 ore și 40 de minute pe zi sunt rezervate privitului la televizor. Media crește până la 3 ore și 5 minute în cazul românilor de 65 și peste 65 de ani, adică a pensionarilor.

Citiți și: Statul dă un ajutor de 2.000 de lei. Cine beneficiază

A treia concluzie: românii dorm mult. Specialiștii spun că cel mai sănătos este să dormi cam 8 ore pe zi. Ei bine, românii depășesc această medie. Rezultatele studiului făcut de Institutul Național de Statistică arată că românii alocă zilnic somnului 8 ore și 37 de minute. Asta în zilele lucrătoare, adică de luni până vineri inclusiv. În week-end, media de somn crește cu 56 de minute. Copiii cu vârste între 10 și 14 ani dorm în medie cu 1 oră și 30 de minute pe zi mai mult decât persoanele între 25 și 44 de ani (atât în zilele lucrătoare, cât și în cele nelucrătoare). La cealaltă extremă de vârstă, comparativ cu românii cu vârste între 25 și 44 de ani pensionarii alocă zilnic somnului mai mult cu 30 de minute în zilele lucrătoare și cu 1 oră și 30 de minute în week-end. (Foto: hopa.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3