New Profesional Consult 930 x 122

bani

Salariații pot primi de la angajatori 1.500 lei/lună neimpozabili pentru plata creșelor și grădinițelor

Salariații pot primi de la angajatori 1.500 lei/lună neimpozabili pentru plata creșelor și grădinițelor. Angajatorii vor putea să ofere aceşti bani pentru acoperirea costurilor cu unităţile de educaţie timpurie în care sunt înscrişi unul sau mai mulţi copii.

Citiți și: Bani pentru subvenționarea motorinei în agricultură

Sumele oferite vor putea fi deduse de către firme din impozitul pe profit.

Prin Legea nr. 239/2020 care a modificat Codul Fiscal, au fost introduse unele facilităţi fiscale pentru angajatorii care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie, dar şi pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional și tehnic, învățământului dual preuniversitar și universitar.

Citiți și: Argeșenii câștigă în continuare sub media națională

Conform unui ghid elaborat de ANAF, companiile care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie scad aceste costuri din impozitul pe profit datorat, dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil al salariatului. În cazul în care suma depăşeşte impozitul pe profit datorat, diferenţa va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reţinut de companie, din TVA-ul sau accizele datorate.

De asemenea, important de ştiut este că aceste sume acordate salariaţilor nu sunt venituri impozabile.

Angajatorii trebuie să mai ştie că această prevedere a Legii 239 poate fi acordată salariaţilor al cărui copil nu a împlinit încă vârsta de şapte ani. După vârsta de şapte ani a copilului, aceste cheltuieli nu mai sunt deductibile.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441