NOR CURIER 930X122

colectare

Sancțiuni uriașe pentru cei care nu colectează selectiv deșeurile!

Modul de stabilire a taxelor de salubrizare se va modifica, la nivel de reglementare, odată ce un proiect de ordonanță pus acum în dezbatere va fi aprobat de Guvern.

Citiți și: Bradu. Se oferă gratuit!

Una dintre modificările importante pentru utilizatori, adică persoane fizice, asociații de proprietari ori persoane juridice de la care se colectează deșeuri, este scoaterea taxei de salubrizare de sub regimul fiscal, ceea ce înseamnă că se va putea modifica în timpul anului oricând, dar și aspecte ce țin de tarifele maxime ce pot fi impuse celor care nu încheie contracte pentru salubrizare ori care nu colectează separat deșeurile.

La ora actuală taxa de salubrizare e supusă regimului fiscal și dacă ea se modifică, atunci modificarea n-ar putea avea efecte pentru cei care trebuie să o plătească decât abia de anul viitor.

Citiți și: E oficial! Amenzile sunt uriașe!

Totodată, dacă e scoasă de sub regimul fiscal, asta înseamnă că nu i se mai aplică nicio regulă din legea fiscală – de pildă, regulile ce țin de majorări pentru neplată (dobânzi și penalități adică), executarea silită fiscală ș.a.m.d..

De asemenea, noua politică de tarife mai prevede și nivelul maxim al taxei de salubrizare aplicat utilizatorilor care nu separă corect deșeurile, respectiv utilizatorilor care refuză încheierea contractului de prestări servicii de salubrizare cu operatorul, de până la două ori, respectiv de până la trei ori față de nivelul taxei de salubrizare stabilite pentru utilizatorii care separă corect deșeurile.

Foto descriptiv: Stirile ProTv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90