930 x122 grota rece

blocuri

Sancțiuni severe la bloc: Legea pe care toți vecinii sunt obligați să o respecte

Sancțiuni severe la bloc: Legea pe care toți vecinii sunt obligați să o respecte

Citiți și: Interzis la bloc! Probleme legale serioase: Sancțiuni dure

Legea care se aplică în toate blocurile! Interzis pentru proprietarii de apartamente!

Locuitorii de blocuri sunt obligați să colecteze selectiv deșeurile.

Citiți și: Legea mirosurilor, aplicată și pentru cei care stau la bloc. Amenzi uriașe!

Conform prevederilor legale stricte care interzic amestecarea deșeurilor, conform Capital.ro.

Colectarea selectivă a deșeurilor trebuie realizată în patru fracții distincte:

– Plastic/metal

– Hârtie/carton

– Sticlă

– Deșeuri reziduale/amestecate/menajere

În zonele rezidențiale cu blocuri, la punctele de colectare sunt disponibile containere personalizate pentru fiecare fracție:

– Plastic/metal – Galben

– Hârtie/carton – Albastru

– Sticlă – Verde

– Deșeuri reziduale – Negru

Legea care se aplică în toate blocurile! Interzis pentru proprietarii de apartamente!

Sancțiuni severe la bloc: Legea pe care toți vecinii sunt obligați să o respecte

Conform Legii nr. 211/2011, amestecarea deșeurilor și abandonarea acestora în afara spațiilor special amenajate sunt strict interzise.

Încălcarea acestor prevederi poate atrage sancțiuni severe, mai ales după creșterea recentă a amenzilor pentru un management deficitar al deșeurilor.

Legea nr. 17/2023 stipulează că nu doar abandonarea, ci și aruncarea și ascunderea deșeurilor sunt interzise.

Noile modificări legislative prevăd sancțiuni pentru eliminarea, deținerea și păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate.

Aceste acțiuni sunt contravenții, sancționate cu amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele fizice și între 50.000 și 70.000 lei pentru persoanele juridice.

Până la 1 ianuarie 2025, colectarea separată a textilelor din deșeurile municipale va fi, de asemenea, obligatorie.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 92/2021, abandonul și eliminarea deșeurilor în afara spațiilor special autorizate sunt strict interzise și constituie contravenții. Aceste fapte sunt sancționate sever.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

12 comentarii

  • D. ION spune:

    Și pe când se vor crea con ditii/ containere ptr colectarea diferențiată a deșeurilor? Eu locuiesc si in afara tarii(Finlanda) și aici deja există o disciplină în rândul populatiei. Dar au j
    unde să arunce deșeurile,pe feluri pe când la noi….

  • Sara Visatoarea spune:

    În Bucuresti, în sect.4, maşinile care golesc pubelele cu gunoiul sortat le pun la gramada în aceeaşi basculanta indiferent de continut (plastic -metal, carton, sticla… Am facut şi inregistrare video. Mi s-a spus ca oricum sunt sortate pe bandă de catre angajatii din cadrul firmei…

  • Albu N. spune:

    de ce ni se iau taxe în plus dacă NOI facem această selecție a deșeurilor ? ? ? Au introdus taxe în plus pe lîngă cele care erau ,,motivind ,, pentru selectarea materialelor reciclabile . Dacă noi plătim aceste taxe introduse ,, Forțat,,in preț să le selecteze cei care au introdus aceste taxe,nu să amendeze pe cei care abandonează sau pun in alte locuri acele materiale.Daca tot luați banii oamenilor faceți ceva pentru ei ,cum se face in afara României,nu amendați populația ci colectatiyde două ori pe zi aceste deșeuri.

  • Cosmin spune:

    Sancțiunile sunt împotriva populației!!!
    Cum să sancționezi ca nu sunt aruncate în 7saci, dacă ridicarea gunoiului se face săptămânal și la grămadă?!
    Al doilea aspect : cine suportă cheltuiala pentru separarea gunoiului de către cetățean?? Pai numai pungile de colectarea dublează taxa percepută de primărie!!!
    Este pentru oi….

  • Gabriel Bumbu spune:

    La noi acuma se gândesc,dar cînd aduceau ,toate deșeurile din Europa fie haine,fie mașini îi durea în fund,acuma ce alte țări au făcut în zeci de ani noi facem mîine,educația se face în ani de practică,nu mîine ,dar având conducători că Ciucă,Ciolacu ,Johannes nu-i de mirare.Dar despre sănătate cînd,toate statele își tratează cetățenii cu respect la noi oamenii în vârstă mor singuri la mila altor vecini și cînd întrebi în cadrul Primăriei dau din umeri.Acesta este efectul așa zisei democrații cînd de fapt a fost lovitura de stat al securiștilor.

  • Nora spune:

    Pana nu vor fi recipiente pe aceste culori ,cum am observat în alte orașe _Iasi_nu pot exista pretenții ptr.reglementarea acestei situații. La noi mai întâi apar amenințările și apoi cu restul…mai vedem !?

  • Cris spune:

    Cele albastre nu sunt aduse. cartonul , plasticul și metalul ne au spus sa le aruncăm în cel galben. Avem doar 3 „tomberoane” galben, negru și verde. Atât! vrem sa le selectam dar din păcate nu sunt destule tomberoane. noroc că ce rămâne de la mâncare le ducem la sat. dar cei care nu au unde să ducă trebuie sa le arunce la tomberon. Si albastru unde-i? Măriți preturile, sancțiuni dați și atât în rest nimic. Aveți numai pretenții de la oameni? dați le saci sau puneți tomberoane care trebuie. nu în bătaie de joc!

  • Matei Gianina spune:

    Dar pentru primărie nu se da nici o măsură pentru curățenia din spațiul public adică iarba ,gard viu etc și curățenia la locul unde se arunca gunoiul ????????este sub orice critica unde este treaba acestora ,dar noi locatarii trebuie sa respectam ca dacă nu ………vai de noi

  • Daniela spune:

    Oamenii vor să selecteze dar când văd că la colectare se aruncă toate la un loc nu mai înțeleg nimic!

  • Mircea spune:

    Bine zici! Așa se procedează!

  • nicoleta mocanu spune:

    Taxe peste taxei , asta fac guvernanții noștri. Nu fac nimic pentru popor, toți guvernanti isunt supuși marilor puteri. Ne miram ca ne pleacă din tara, copii inteligenți și rămânem cu cei pe care-i votam. Ne meritam soarta, popor lași si supus!!!!

  • Elisabeta spune:

    uitativa la activistul incomod pe canalul lui de youtub , unde va arata cum se ingroapa deseul si gunoiul in toata tara , si nimeni nu face nimic , autoritatile nu fac nimic ,sunt incompetenti ,

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90