930 x122 grota rece

cetatea poenari

SCANDALOS. OFICIAL: CAUZA INCENDIULUI DE LA CETATEA POENARI

Scandalos. Oficial: Cauza incendiului de la Cetatea Poenari. În urmă cu puțin timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a informat că, după mai multe zile, incendiul din apropierea Cetății Poenari a fost stins. ISU a stabilit și cauza incendiului.

Citiți și: Pitești. Intervenție de urgență în Nord, acum! Arde un apartament!

„Misiunea pentru stingerea incendiului de litieră din comuna Arefu s-a încheiat.

După mai bine de 5 zile de eforturi deosebite, care au presupus concentrare de mari resurse umane și materiale, incendiul de vegetație uscată și litieră de pădure din apropierea Cetății Poenari a fost declarat lichidat.

Citiți și: Argeș: Urgență! Utilaj în flăcări

În cursul zilei de ieri au mai fost identificate focare, care au fost lichidate de salvatori, iar pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă terestru, exista o fumegație, pe o stâncă, fără posibilități de extindere.

Pe parcursul nopții, dar și azi dimineață s-au realizat recunoașteri ale zonei, atât de pe DN 7C (n.r – Transfăgărășan), cu mijloace de observare de la distanță, cât și cu echipe terestre și nu au mai fost identificate alte focare existente.

În continuare, echipaje de pompieri, voluntari și reprezentanți ai ocoalelor silvice vor rămâne în zonă, pentru monitorizare.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat de o țigară aruncată la întâmplare (fumatul în locuri nepermise).”, informează  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Din păcate, adăugăm noi, persoana iresponsabilă care a aruncat țigara aprinsă nu va putea fi, cel mai probabil, identificată și, prin urmare, va scăpa nepedepsită. (Precizare: sublinierea aparține redacției)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90