New Profesional Consult 930 x 122

Arges

Schimbări mari pentru elevii de a XII-a ai unui liceu din Pitești

Argeș: Elevii de a XII-a ai unui liceu fac doar materiile de Bac în ultimele două module ale anului școlar

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Nouă școli pilotează anul acesta modelul de la Colegiul “Lazăr” din București: elevii de a XII-a fac doar materiile de Bacalaureat în ultimele două module ale anului școlar.

Astfel, lista celor 28 de școli-pilot în anul școlar 2022-2023 a fost publicată de Ministerul Educației, anunță Edupedu.ro. Acestea se adaugă celor 6 școli-pilot care funcționează din anul școlar 2021-2022 și care “au pilotat elemente inovative la nivel de organizare a planului-cadru, a structurii anului școlar sau a evaluării”, se mai arată în comunicatul instituției.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Conform listei publicate de Minister, sunt 15 școli și licee din mediul urban și 13 școli gimnaziale din mediul rural.

Din Argeș este inclus în proiect Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești.

Ministerul Educației nu precizează ce anume pilotează fiecare școală din cele 28 – o nouă arhitectură curriculară, un nou model de orar sau planuri-cadru inovative.

În schimb, instituția informează în mod general ce testează unitățile de învățământ preuniversitar acceptate în program, anume: “pilotarea modelului de predare-învățare în sistem blended learning, cu predare alternativă cu prezență fizică și online, fie la intervale periodice, fie în mod regulat, ca parte a orarului săptămânal.

La pilotarea acestui model, început anul trecut pentru nivelul gimnazial, se adaugă nivelurile liceal, inclusiv forma de învățământ seral și postliceal.

Scopul pilotării acestui model îl reprezintă atât optimizarea folosirii infrastructurii existente, cât mai ales reducerea abandonului școlar”.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Bibiloi69 spune:

    Nici Mengele nu făcea atitea experimente pe evrei cît fac ăștia pe elevi.

  • Doina MANEA spune:

    O timpenie..
    Uite așa vor fi copiii noștri niste neajutorați.
    Acum 2 zile am văzut un reportaj cu 3 fete CLS aXIIa și au spus că lor nu le place să citească și…și vor citi cartea primită în „” lumea de apoi”””
    Acesta este viitorul țării cu experiențele liceale….adică niste aberații mai mari că Min.Cimpeanu și Andronescu și Anisie…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3