930×122 CAPRA 5

asf

SCUMPIRI LA RCA – NOILE TARIFE

Scumpiri la RCA – Noile tarife. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) publică noile tarife de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA).

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Astfel, tariful de referință mediu ponderat în funcție de numărul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice a crescut la 756 de lei, comparativ cu 692 de lei conform tarifului de referință anterior (+9%), iar pentru persoane juridice s-a majorat la 1.752 de lei, comparativ cu 1.574 de lei potrivit tarifului de referință anterior (+11%).

Tariful de referință este un reper pentru șoferi în ceea ce privește prețul poliţelor auto obligatorii și reprezintă, împreună cu factorul N, elementele în baza cărora este stabilit pragul aferent încadrării unui asigurat în categoria de client cu risc ridicat.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Tarifele de referință vin în contextul creat de cadrul legislativ primar și secundar actual, care introduce prevederi și instrumente noi pentru piață. Printre acestea se numără și un sistem de Bonus-Malus, care răsplătește comportamentul corect în trafic.

Acum, șoferii care ajung la clasa maximă de bonus (B8) primesc o reducere de 50% a tarifului de primă, față de 32% înainte. La data de 31.12.2017, aproximativ 83% dintre polițele RCA pentru persoane fizice se aflau în clasele de bonus B1-B8, în categoria maximă B8 fiind 48% dintre ele.

În ceea ce privește persoanele juridice, aproximativ 76% dintre polițe se aflau în clasele de bonus B1-B8, în categoria maximă B8 fiind 26% dintre ele.

Potrivit ASF, tarifele de referinţă pe fiecare categorie de autovehicul şi de asigurat pot fi consultate AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90