930 x122 grota rece

elena mateescu

SE ANUNȚĂ O IARNĂ A EXTREMELOR

Se anunță o iarnă a extremelor. Iarna care vine va fi una a extremelor. Declarația este a directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, potrivit Digi24.

Citiți și: Informare de la RAR: Când trebuie demontate anvelopele de iarnă

Chestionată asupra felului în care va arăta iarna 2017-2018 din punct de vedere meteorologic, Elena Mateescu face precizări importante.

„Cu siguranță, dacă 2017 a fost un an al extremelor, ianuarie fiind cea mai rece lună a anului, cu o lună martie foarte călduroasă și cu o vară a extremelor, dar cu temperaturi peste normele climatologice, nu excludem ca și iarna 2017-2018 să fie o iarnă a extremelor.

Citiți și: Unde și când scad temperaturile cu mai bine de 20 de grade!

O iarnă cu alteranțe semnificative, cu treceri de la zile foarte călduroase la zile în care instabilitatea atmosferică să fie semnificativă și să avem fenomene de viscol și căderi de zăpadă. Până la urmă sunt obișnuite într-un tipar de vreme extremă, de la un sezon la altul sau de la un an la altul.”, precizează directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90