930 pe 122 COSTACHE

elevi

Se aude la Ministerul Educației? Părinții, elevii și profesorii nu vor asta!

Se aude la Ministerul Educației? Părinții, elevii și profesorii nu vor asta!

Citiți și: Adoptat la un an în Canada, un câmpulungean își caută părinții în Argeș

Orice formă de acoperire a nevoilor școlii cu banii părinților ar trebui interzisă expres prin legea educației, consideră 39% dintre persoanele (cadre didactice, părinți, elevi) care au răspuns întrebărilor din cadrul consultării online derulate de Organizația Salvați Copiii România, în vreme ce tot 39% spun că decizia trebuie lăsată la latitudinea părinților.

Un procent de 8% consideră că decizia trebuie să fie luată de conducerea școlii și că ar trebui stabilit un cuantum anual per elev. Această situație indică faptul că, în condițiile în care autoritățile nu asigură o finanțare adecvată a educației,  practica colectării banilor pentru reparații, amenajarea clasei, achiziționarea echipamentelor sau a cărților necesare elevilor e încă larg răspândită în unitățile de învățământ din România.

Citiți și: Atenție! Absențele elevilor îi lasă pe părinți fără bani!

Peste trei sferturi dintre cei care au răspuns consultării online (77%) nu sunt de acord ca examenele de admitere să fie organizate separat de către colegiile naționale, în vreme ce doar 13% dintre acestea sunt de acord cu propunerea din noua Lege a Educației.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache