930X122 MAIA

bani

Se dau bani de la stat pentru încălzirea la iarnă!

Se dau bani pentru încălzirea la iarnă!

Citiți și: Românii vor trebui să plătească de două ori contribuția la sănătate!

Ministerul Mediului pregătește un proiect prin care se prevede un ajutor de 150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc cumpărate.

Ministrul Tanczos Barna a explicat la Digi24 că se va propune să primească acest ajutor cei care vor dovedi achiziția cu factură și aviz de însoțire a mărfii.

Citiți și: Statul dă bani lunar pentru tineri, până la vârsta de 26 de ani

„Guvernul deja acordă ajutoare pentru cei vulnerabili sub formă de ajutor pentru lemne de foc, dar acest ajutor vine în compensarea prețului care a crescut în ultima perioadă.

Vom propune ca prețurile să fie compensate cu ajutor de 150 lei per metru cub de lemn de foc cumpărat. Cei care vor beneficia trebuie să facă dovada cu factură și aviz de însoțire a mărfii.

Vor beneficia toți cei care au cumpărat lemn de foc, indiferent de categoria socială sau dacă sunt consumatori vulnerabili sau nu. O să fie un ajutor similar ca pentru gaze și energie”, a spus ministrul Mediului.

El a declarat că se propune ca lista beneficiarilor să fie întocmită de primării, care știu care sunt familiile care folosesc lemne de foc. Propunerea se va referi la persoane fizice.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90