930×122 CAPRA 5

codul rutier

Se schimbă condițiile pentru obținerea permisului auto!

Se schimbă condițiile pentru obținerea permisului auto!

Citiți și: Codul Rutier: Obligații pentru șoferii depășiți neregulamentar!

Guvernul a anunțat modificări importante în ceea ce privește examenul pentru obținerea permisului auto, anunță evz.ro.

Astfel, conform propunerilor legislative ajunse pe masa senatorilor, viitorii șoferi vor putea susține examenul teoretic înainte de a efectua orele de condus cu instructorul.

Citiți și: Șoferi obligați să-și schimbe permisul la 2 ani! Valabil în toată țara

De asemenea, o altă modificare face referire la faptul că instructorul va fi în autovehicul când elevul susține examenul practic.

În plus, viitorii șoferi vor putea susține cele două examene pentru permis oriunde în țară indiferent de adresa de domiciliu. Această modificare ar duce la scurtarea perioadei de așteptare mai ales dacă elevii se vor îndrepta către județele mai libere.

Totuși rolul pe care îl va avea instructorul atunci când își însoțește elevul la proba practică nu a fost stabilit. Aceste aspecte vor fi puse la punct dacă legea va fi adoptată. Conform propunerilor legislative, instructorul va lua fizic locul polițistului, va sta în dreapta, iar examinatorul va sta pe bancheta din spate. Motivele schimbării țin, în principal, de confortul psihologic al celui care susține examenul pentru obținerea permisului.

Inițiatorii spun despre posibilitatea de a susține proba practică în orice județ că este o măsură necesară din cauza timpilor de așteptare foarte mari din unele județe. În plus, proba teoretică va putea fi susținută chiar dacă nu au fost făcute orele de condus.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90