New Profesional Consult 930 x 122

meteorologie

SE SCHIMBĂ VREMEA!

Se schimbă vremea! Astăzi, în prima zi de Paşte, temperatura aerului este în scădere faţă de ieri în vestul, centrul şi nordul ţării, vremea devenind răcoroasă pentru această perioadă a anului.

Citiți și: Oamenii vor avea parte de o mare surpriză în septembrie. Ce se întâmplă

În zonele precizate cerul va fi azi mai mult acoperit şi va ploua pe arii relativ extinse. La munte, în aceleaşi zone, la altitudini mai mari se va semnala lapoviţă. Sunt posibile şi ninsori.

În sudul și sud-estul ţării vremea este destul de caldă la această oră, dar în cursul după-amiezii ar urma să se instaleze instabilitatea atmosferică. Sunt anunţate averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Citiți și: Vine primul val de caniculă

Temperaturile maxime ale zilei în sud și sud-est se vor încadra între 12 și 22 de grade Celsius. Minimele nopţii de duminică spre luni se vor situa între -1 grad și 11 grade.

Mâine, în a doua zi de Paște, vremea va deveni în toată ţara răcoroasă pentru această perioadă din an. Maximele diurne vor fi cuprinse între 9 și 17 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, însă va prezenta înnorări temporare consistente în jumătatea sud-estică a ţării. Ar urma să plouă mai ales în Dobrogea, local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia și în sudul Moldovei. În zonele de munte se vor semnala lapoviță și trecător ninsoare. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar şi în sud-vestul şi estul României.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, astăzi, la ora 11, în judeţul Argeş starea vremii era următoarea: Piteşti (14,1 grade, cu cer mai mult acoperit), Curtea de Argeş (13,3 grade, cu cer acoperit), Câmpulung Muscel (12,5 grade, cu cer acoperit), Deduleşti-Morăreşti (11,1 grade, cu cer acoperit), Stolnici (15,8 grade) şi la munte, la peste 2.000 de metri altitudine (-0,8 grade, cu ninsoare şi un strat de zăpadă de 148 de cm).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90