Donaris 930 x 122

cod galben

SE SCHIMBĂ VREMEA ÎN ARGEȘ. ALERTĂ METEO DE ULTIMĂ ORĂ

Se schimbă vremea în Argeș. Alertă meteo de ultimă oră. O informare și un cod galben care vizează și întreg județul Argeș au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

INFORMARE 

Interval de valabilitate: 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie 2019, ora 18. Fenomen vizat: manifestări de instabilitate atmosferică.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

În intervalul de timp menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, instabilitate care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 aprilie, ora 15 – 28 aprilie 2019, ora 4. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei.

Se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 25…30 l/mp și punctiform 35…40 l/mp.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90