930 pe 122 COSTACHE

meteorologie

SE SCHIMBĂ VREMEA! ZONELE AFECTATE

Se schimbă vremea! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare prin care anunță intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele de munte.

Citiți și: Informare oficială! Ce vreme ne așteaptă în octombrie

Informarea va intra în vigoare diseară, la ora 23, și va fi valabilă până pe 17 martie 2017, la ora 15.

Potrivit ANM, în intervalul de timp menționat, la munte vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și, în special în cursul zilei de joi (16 martie) și în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), se va depune strat nou de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Citiți și: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 – 70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 80 – 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului cu viteze de 50 – 60 km/h vor fi și în restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale.

Mai ales în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în estul și sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restrânse în Moldova și izolat în Muntenia, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3