Donaris 930 x 122

nervi

NERVI LA SEMAFOR!

Nervi la semafor! Trecând peste numeroasele probleme din traficul rutier cotidian, cu siguranță vi s-a întâmplat să întâlniți și șoferi care nu cunosc regulile de circulație și care blochează un semafor intermitent. Acest tip de semafor îți permite să pătrunzi într-o intersecție deși culoarea semaforului principal este roșie, bineînțeles doar dacă banda e liberă.

Citiți și: Schimbare în trafic, în Nord! Șoferii și pietonii, afectați

Din păcate pentru cei care vor să facă această manevră, există șoferi care opresc pe banda 1 și așteaptă culoarea verde pentru a merge mai departe. De aici apar nervii! Și după ce că drumurile noastre nu sunt tocmai strălucite, traficul fiind uneori greu de suportat, ar fi culmea să mai așteptăm la semafor din cauza unor ”neinițiați” în ale condusului! Ca să nu spunem nepricepuți!

Potrivit unui angajat al Poliției Rutiere, citat de promotor.ro, problemele la semafor pot fi evitate. ”Acest semafor adiţional intră în funcţiune când semaforul de bază este pe culoarea roşie. În anumite momente, când traficul este mai rarefiat, când nu este aglomerat, semaforul intermitent permite pătrunderea în intersecţie cu viraj spre dreapta, chiar dacă semaforul de bază ne arată culoarea roşie. Asta nu înseamnă că cei aflaţi pe banda 1 sunt obligaţi să elibereze banda de circulaţie, să le dea liber celor care vor să vireze la dreapta.

Citiți și: Restricții pentru șoferi pe un drum extrem de circulat!

Când ne deplasăm în direcţia înainte avem dreptul să ocupăm oricare dintre benzile de circulaţie, cu excepţia situaţiei în care este prevăzut altfel prin marcaje sau indicatoare. Aşadar, avem dreptul să ocupăm banda 1 dacă vrem să mergem înainte! Ne punem în mişcare când semaforul de bază ne arată culoarea verde. Nu este interzis să ne postăm pe banda 1 de circulaţie, cu excepţia situației în care avem marcajul pe carosabil care ne obligă să virăm la dreapta! Doar în acest caz putem ocupa această bandă doar atunci când facem la dreapta.”, precizează un fost angajat al Poliției Rutiere Timiș, Nicolae Istrat, potrivit sursei citate.

(Sursa: www.promotor.ro, titlul și editarea: http://epitesti.ro/)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3