New Profesional Consult 930 x 122

astronomie

SENZAȚIONAL! 6 MEDALII PENTRU LOTUL OLIMPIC DE ASTRONOMIE AL ROMÂNIEI!

Lotul olimpic de astronomie al României a obţinut şase medalii (una de aur, două de argint şi trei de bronz ) la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie. Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu (elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă. Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională. Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional „I.M. Clain” din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 12-21 octombrie în Bishkek-Cholpon-Ata (Kîrghizstan) şi a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90