Donaris 930 x 122

mioveni

Seri magice la Mioveni, cu ocazia Zilelor Orașului!

Seri magice la Mioveni, cu ocazia Zilelor Orașului!

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Cu o istorie de peste 537 de ani, orașul Mioveni a fost zile la rând în sărbătoare.

Citiți și: Concert de mare clasă! Vedete de renume vor urca pe scenă!

Distracția a continuat la Mioveni și ieri seară în Centrul Civic care a răsunat de muzică și veselie.

Elevii Centrului Cultural și cei ai Clubului Copiilor din Mioveni, precum și copii de la formații populare din zona Muscel, au susținut un spectacol muzical-artistic, după care au urmat invitații serii.

Din Republica Moldova, Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au uimit publicul prin poveștile de folclor reinterpretat și repertoriul în premieră, o expresie a modernului cu profund respect pentru tradiții.

Se încheie astfel două weekenduri pline de activități și evenimente dedicate Zilelor Orașului Mioveni.

Au fost organizate mai multe manifestări cultural – sportive, dar și religioase, dat fiind faptul că orașul are ca patroni spirituali pe Sfinții Petru și Pavel.

Alături de comunitatea din Mioveni s-au aflat președintele Ion Mînzînă și administratorul public Marius Cristian Puiu care au felicitat reprezentanții administrației locale și pe primarul Ion Georgescu.

La rândul său, primarul Ion Georgescu a oferit președintelui Consiliului Județean Argeș un trofeu pentru sprijinul acordat în toată această perioadă.

Prima atestare documentară a orașului Mioveni a fost, aşa cum ne arată izvoarele istorice, în anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu (Mihov, în slavonă) Mihoveni (Mioveni), făcând referire directă la locuitorii acestei localități.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90