Donaris 930 x 122

bursă

ȘI-AU PIERDUT SPERANȚA? TINERI PUȚINI LA BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ!

“Vreau să mă angajez, să urmez o carieră, să fac ceva pentru viitorul meu. Acum am terminat facultatea, am ieșit inginer auto. Am depus CV-uri la uzina Dacia, dar deocamdată nu au nevoie de oameni. Mi-am zis să încerc şi aici. Ar fi primul meu job.”, a spus pentru ePitești Ionuţ Alexandru Coşoiu, de 23 de ani, unul dintre cei care s-au prezentat astăzi la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată la Casa Cărţii din Pitești.

Citiți și: Locuri de muncă pentru români vacante în străinătate!

“Am venit cu băiatul să îl încurajăm. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti și a terminat şi masterul. A mai lucrat în timpul facultăţii. Vremurile sunt foarte grele… A făcut atâţia ani de şcoală şi nu are un job! Am venit să vedem dacă îşi găseşte ceva aici. Mi-ar fi convenit mai mult să aibă loc de muncă în București, pentru că salariile sunt mai bune. Pe de altă parte, însă, îl vreau lângă mine. Cum i-o fi norocul!”, ne-a declarat, la rândul său, Decebal Oprescu, tatăl lui Alexandru, de 24 de ani.

Deși bursa li s-a adresat absolvenților, fie de liceu sau școală profesională, fie de facultate, la bursă au venit și argeșeni cu zeci de ani pe cartea de muncă, acum șomeri. „De la o vârstă este mai greu să găseşti loc de muncă. Am muncit o viaţă. Primesc şomaj până în mai anul viitor. Aş putea să ies anticipat la pensie, dar nu pot să stau acasă. Am fost și sunt o fire energică. Oferta de aici nu mi se pare prea bună. Sunt multe locuri de muncă în confecții… Speram să îmi găsesc un loc de muncă, dar nu știu dacă am șanse…”, a afirmat pentru ePitești Florica Gheorghe, în vârstă de 57 de ani, fostă angajată a societății locale de termoficare din Pitești, disponibilizată anul trecut.

Citiți și: Exclusiv. O nouă linie de autobuz Publitrans în Pitești! Unde va circula și de când!

Interesul pentru bursă, cel puțin la ora deschiderii ei, a fost unul destul de scăzut. „Sunt 27 de firme care oferă 400 de locuri de muncă, dintre care 44 pentru persoane cu studii superioare. Predominante sunt joburile pentru cei fără studii superioare: în industria de confecţii, barmani, ospătari etc. Mă aşteptam la un număr mai mare faţă de anul trecut, însă au venit mai puţini anul acesta. Nu ştiu de ce… S-au angajat între timp sau poate interesul pentru muncă este mai scăzut. Este şi frig afară… Eu sper să îşi găsească loc de muncă o bună parte dintre cei care au venit.”, ne-a precizat Nicolae Băsescu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, organizatorul bursei. Burse similare au avut loc astăzi și în Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA