NOR CURIER 930X122

apa canal

SOCIETATEA APĂ CANAL ANUNȚĂ CONTROALE DE AMPLOARE

Societatea Apă Canal anunță controale de amploare.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti face în fiecare zi controale în toată aria de operare a societăţii, prin echipe mixte. Echipele identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare și fac monitorizări cu camera de inspecţie video pentru găsirea situaţiilor în care au loc încălcări ale prevederilor legale și contractuale şi ale Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă conduc deseori la un nivel scăzut de presiune în reţea, dar şi la producerea unor avarii pe segmentul de distribuţie. Pentru executarea lucrărilor de remediere a avariilor pot fi deconectate de la serviciul de alimentare cu apă străzi întregi, spre disconfortul a zeci de mii de consumatori.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Branşamentele ilegale (de tipul bypass, dublu branşament) afectează nu doar Operatorul, ci şi ceilalţi consumatori contractuali, care îşi plătesc facturile la zi şi care, mai ales pe perioada de secetă, riscă să rămână fără apă.

Realizarea de branşamente clandestine prezintă pericol pentru întreg procesul de alimentare cu apă a consumatorilor.

În majoritatea cazurilor, procedurile de conectare ilegală sunt executate cu nerespectarea condiţiilor tehnice elementare, lipsa procedurilor de dezinfectare şi spălare a reţelelor având implicaţii asupra calităţii apei potabile.

De asemenea, racordările neautorizate la reţeaua de canalizare pot conduce la deversări necontrolate ale volumului apei uzate, ceea ce presupune o suprasolicitare în funcţionarea reţelelor şi staţiilor de pompare a apelor uzate.

S.C. Apă Canal 2000 S.A. va intensifica acţiunile de control menite să identifice branşamentele de apă şi racordurile de canalizare clandestine şi va aplica prevederile legale fără nici o concesie, respectiv: facturarea prejudiciului adus Operatorului şi a taxelor aferente intrării în legalitate şi sesizarea organelor de urmărire penală în cazurile confirmate de furt de apă”, avertizează societatea.

„Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă, a racordărilor la sistemul public de canalizare fără avizul Operatorului şi a oricărei modalități de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de măsură, rugăm consumatorii să anunţe reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii, situat în Piteşti, pe bulevardul I.C. Brătianu, nr. 24A, sau pe adresa de e-mail contact@apa-canal2000.ro.”, transmite sursa citată.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3