Donaris 930 x 122

autostrada

glisiera_autostrada

Specialiștii îi contrazic pe Ponta și Șova! Autostrada Pitești-Sibiu, prioritară!

Guvernanţii, premierul Victor Ponta și ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Șova, au prezentat săptămâna trecută o serie de planuri privind construcţia de autostrăzi, iar pe harta cu pricina nu apare ca prioritară autostrada Piteşti-Sibiu. Specialiştii sunt de părere că este o mare eroare.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Dan Cotenescu, manager al Dacodasoft, companie care administrează bursatransport.ro, susţine că „cifra zilnică raportată de CESTRIN (n.r. – Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică) este de aproape 1.900 de camioane pe Valea Oltului, în timp ce pe DN1, varianta propusă actualmente de Guvern, cifra este de 1.165.

Dacă luăm în considerare şi centrele industriale auto care funcţionează astăzi în Pitești şi Craiova, rezultă că acel culoar de transport gândit pe Valea Oltului este preferabil”, spune managerul.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

„Dacă specialiştii tehnici şi financiari mi-ar confirma pă­re­rea, prima autostradă pe care aş construi-o dacă aş fi la gu­ver­nare ar fi Bucureşti-Piteşti-Vâlcea-Sibiu, până la Nă­dlac. Prin lipsa acestei autostrăzi, pier­de­rile transportatorilor pot fi cuanti­ficate în fiecare zi”, a precizat Co­tenescu la ZF Live.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90