930X122 MAIA

chimie

SUCCES ISTORIC! CEI MAI BUNI DIN EUROPA LA OLIMPIADA DE CHIMIE

Elevii români au obţinut cel mai bun rezultat din istoria participării țării noastre la Olimpiada Internaţională de Chimie: trei medalii de aur şi una de argint, ocupând locul doi în lume pe echipe după China, iar un elev român s-a clasat primul în lume, cu cel mai mare punctaj obţinut la această olimpiadă.

Citiți și: O mare companie italiană face fabrică în România. Sute de locuri de muncă

Olimpicii români au cucerit trei medalii de aur şi o medalie de argint la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie-1 august în Tbilisi (Georgia).

Rezultatul este cel mai bun din istoria participării lotului olimpic român la această competiţie şi plasează România pe locul I in Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul ţărilor participante (75 de țări).

Citiți și: Războiul din Ucraina, avantaj pentru România. Companii mari vor să vină în țară

Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), premiat cu argint în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi).

De asemenea, lui Andrei Iliescu, laureat cu aur şi la ediţia anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost câștigată de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia 2016 au participat 264 de competitori din 75 de ţări.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90