NOR CURIER 930X122

chimie

SUNT DEȘTEPȚI! CEI MAI BUNI 100 DE OLIMPICI ROMÂNI LA CHIMIE, PREMIAȚI ÎN PITEȘTI!

Aproape 100 de elevi din întreaga țară, olimpici naţionali şi internaţionali în anul școlar 2013-2014, profesori și inspectori din Ministerul Educaţiei au participat în această dimineață la festivitatea de încheiere a Taberei Naţionale de Chimie-Școala de vară. Tabăra s-a desfășurat în perioada 31 august-7 septembrie la Complexul Național Sportiv Budeasa. La festivitatea de astăzi, care a avut loc la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, au fost acordate diplome pentru primii 5 elevi din fiecare clasă cu cele mai bune rezultate în tabără. Pe parcursul săptămânii olimpicii au vizitat obiective turistice din Argeş.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

„Îmi place chimia pentru că este logică şi poţi face conexiuni cu termenii. Odată ajuns la o olimpiadă națională, nu contează pe ce loc te-ai clasificat sau ce rezultat ai obținut. Participarea este ea însăşi un etalon de performanţă. Foarte frumos judeţul Argeş! M-a încântat Mănăstirea Curtea de Argeş, mi-a plăcut arhitectura ei, şi m-a încântat și Biserica Domnească.”, a spus olimpicul Andrei Sandu, din Iaşi, elev în clasa a VIII-a. „A fost frumos! Suntem toţi foarte uniţi şi se creează o atmosferă mult mai degajată decât la olimpiade. În astfel de tabere învăţăm lucruri noi şi este foarte interesant. Suntem un lot destul de mare din Bucureşti, 22 de elevi.”, a declarat bucureșteanca Ana Maria Leonescu. Ana Maria a obţinut în tabără premiul I pentru clasa a XII-a, deşi ea trece doar în clasa a X-a. “Este al treilea an când particip. Această tabără reprezintă una dintre cele mai frumoase săptămâni din vacanța de vară. Îmi văd prietenii care sunt pasionaţi de aceeaşi materie ca şi mine. Vizitele m-au convins că este un judeţ foarte frumos!”, a afirmat şi Robert Cristian Râclea, din Galaţi, elev în clasa a XI-a.

La finalul festivității a avut loc un program artistic. Leonard Nedelcu, elev promovat de ePitești, a încântat publicul cu vocea lui, iar elevii de la Palatul Copiilor au dansat.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Pe același subiect puteți citi și aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/cei-mai-buni-elevi-la-chimie-din-romania-s-au-reunit-arges/.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3