930×122 POSADA 5

energie

Topoloveni: Plan de acțiune pentru energie durabilă și climă

Primăria orașului Topoloveni a elaborat un Plan de acțiune pentru energie durabilă și climă până în anul 2030.

Citiți și: Argeș: Peste 2.000 de persoane au energie gratis!

Primarul Gheorghiță Boțârcă (foto) afirmă în acest context că dezvoltarea durabilă a UAT Topoloveni reprezintă o preocupare constantă a administrației publice locale.

Citiți și: Decizie majoră privind facturarea energiei electrice!

Prin angajamentul asumat în „Planul de Acțiune pentru Energie Durabiilă și Climă în Orașul Topoloveni” – PAEDC, vom adopta măsuri pentru diminuarea emisiilor de CO2 la nivel local cu cel puțin 40% până în 2030 (faţă de 1990) și pentru îmbunătățirea rezilienței localității în fața impactului pe care îl vor avea schimbările climatice.

Investind în mod planificat în proiecte în domeniul energiei durabile, ne alăturăm miilor de comunități locale europene care urmează această cale, fiind, totodată, semnatare ale Convenției Primarilor.

Proiectele propuse prin PAEDC vor conduce la reducerea emisiilor de CO2 printr-un consum mai mic de energie, la reducerea facturilor cu energia pentru rezidenții acestora și ne vor permite să îmbunătățim capacitatea de a evita evita/diminua impactul unor dezastre naturale provocate de modificări ale variabilelor climatice.

Reabilitarea energetică a clădirilor publice și a iluminatului public vor duce la reducerea costurilor cu energia ale municipalității, resursele financiare disponibilizate urmând a fi folosite pentru dezvoltare locală durabilă.

Acesta este crezul nostru şi suntem convinşi că investiţiile în măsurile propuse prin acest document strategic vor contribui, în mod determinant, la dezvoltarea durabilă a localităţii noastre.”, transmite primarul Gheorghiță Boțârcă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3