Donaris 930 x 122

auto

zapada_pe_strada2

Trafic auto îngreunat în 12 județe din cauza zăpezii

Circulaţia este îngreunată pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea, unde s-a depus un strat de zăpadă între unu şi trei centimetri, însă nu sunt porţiuni de drum închise din cauza vremii, anunță Mediafax.

Citiți și: A nins în Argeș!

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, la ora 9 nu erau semnalate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din pricina condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor accidente rutiere. „Se circulă, însă, în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea. Pe unele artere rutiere din zonele amintite stratul de zăpadă amestecată cu material antiderapant măsoară între unu şi trei centimetri”, anunță Centrul Infotrafic, citat de Mediafax. Pe DN57 Orşova-Moldova Nouă, la kilometrul 40, în localitatea Dubova din judeţul Mehedinți, ca urmare a căderilor de pietre de pe versant se circulă îngreunat, pe un fir, alternativ, în ambele sensuri. Traficul în această zonă ar putea reveni la normal în aproximativ o oră.

Centrul Infotrafic precizează că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi că nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Citiți și: Piteștiul, sub asediu! Șoferii, la limita răbdării! „Ne luăm elicopter!”

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca înainte de a porni la drum să se intereseze despre condiţiilor pe traseul pe care urmează să îl parcurgă la numărul de telefon 9360 (Comandamentul Central de Iarnă) sau pe paginile de internet www.politiaromana.ro (secţiunea Infotrafic/situaţia drumurilor naţionale) şi www.cnadnr.ro. Şoferii sunt obligaţi să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă dacă merg pe drumuri acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei, în caz contrar putând fi amendaţi cu sume între 720 şi 1.600 de lei, precizează Mediafax. (Foto: Arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cristian spune:

    O amenda de 700 si ceva de lei nu e de ici, de colea. Mi-am pus „gumele de iarna”, mi-am luat rovinieta, reinnoit RCA-ul la o firma de asigurari, pe internet si sunt gata de drum – maine plec la Curtea de Arges, sper sa nu raman blocat pe drum. O sa ascult sfatul din articol si-o sa sun la 9360 inainte.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90