SMART KIDS 930X122

transfagarasan

TRANSFĂGĂRĂŞANUL, DESCHIS MAI DEVREME?

Transfăgărăşanul, deschis mai devreme? Autorităţile iau în calcul posibilitatea ca DN 7C Transfăgărăşan să fie deschis complet circulaţiei mai devreme decât în mod obişnuit: pe 1 mai.

Citiți și: Important: Se vrea deschiderea celui mai spectaculos drum din România tot anul

„În cadrul discuțiilor purtate astăzi la Ministerul Transporturilor cu domnul ministru Alexandru Cuc și cu doamna secretar de stat în Ministerul Transporturilor Magdalena Grigore, am solicitat efectuarea tuturor studiilor necesare pentru deschiderea Transfăgărășanului la 1 mai pentru a profita din plin de sezonul turistic. Va fi analizată și soluția privind montarea unor copertine care vor face ca Transfăgărășanul să fie deschis tot timpul anului.”, a anunţat cu puţin timp în urmă Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Amintim că, potrivit regulamentului de funcționare al drumului, Transfăgărășanul este deschis doar 4 luni pe an. În mod normal, conform acestui regulament, cel mai spectaculos drum al României se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscu Negru până la km 130+800 – cabana Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

Citiți și: Halucinant! Un șofer a oprit să bată palma cu ursul pe Transfăgărășan

Conform regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90