930 x122 grota rece

cod galben

ULTIMA ORĂ! ANM: VIN NINSORI ABUNDENTE ÎN ARGEȘ

O informare și două coduri galbene care privesc și județul Argeș au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citiți și: Iarna lovește din nou: Se întorc ninsorile!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 16 – 22 ianuarie, ora 22. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, și intensificări ale vântului.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

În intervalul de timp menționat, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice, și vor cuprinde cea mai mare parte a țării.

În jumătatea de sud a României și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, de 30…35 de l/mp.

Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte.

În cursul zilei de luni (22 ianuarie), și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 de km/h, iar pe crestele montane de 60…70 de km/h.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie), spulberând zăpada.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 20  – 22 ianuarie, ora 11. Fenomene vizate: predominant ninsori în general însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă.

În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj și Vâlcea și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general însemnate cantitativ, și local se va depune strat consistent de zăpadă.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 5 – 22 ianuarie, ora 22. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului și ninsori viscolite.

În județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65…75 de km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90