NOR CURIER 930X122

cod galben

ULTIMA ORĂ: ARGEȘUL, LOVIT DE FURTUNI. ALERTĂ METEO

Ultima oră: Argeșul, lovit de furtuni. Alertă meteo. Un cod galben și un cod portocaliu au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. Codurile vizează și județul Argeș.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie 2018, între orele 3 și 23. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, instabilitate care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 iunie 2018, între orele 9 și 23. Fenomene vizate: ploi abundente.

În județele Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de 60…70 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie 2018), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte, mai precizează Administrația Națională de Meteorologie.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3