Donaris 930 x 122

cod galben

ULTIMA ORĂ: ARGEȘUL, SUB AVERTIZARE DE VREME REA

O informare și un nou cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Cod galben de vânt și ninsori în Argeș

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 12 – 27 ianuarie 2019, ora 6. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și polei.

Citiți și: Cod galben de vânt puternic şi ploi în zona de Nord a Argeșului

În intervalul de timp menționat aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, acolo unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 14 – 26 ianuarie 2019, ora 14. Fenomene și zone vizate: predominant ninsori însemnate cantitativ, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15…25 l/mp și izolat de peste 35 l/mp.

În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Fenomene și zone vizate: polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei; ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei; intensificări ale vântului.

În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…60 km/h și izolat de 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia și local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei și al Munteniei cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441