930 x122 grota rece

avarie

ULTIMA ORĂ! CÂND VA FI RELUATĂ FURNIZAREA APEI ÎN CÂMPULUNG

În noaptea de 4 spre 5 martie o conductă a magistralei S.C. Edilul Câmpulung care asigură furnizarea cu apă a municipiului și a localităților limitrofe a cedat. De atunci circa 48.000 de consumatori din Câmpulung Muscel și comunele Schitu Golești, Valea Mare Pravăț, Bughea de Sus, Bughea de Jos și Lerești nu au apă potabilă.

Citiți și: Apare o nouă Centură ocolitoare în Argeș!

Ca măsuri imediate, prin ordin al prefectului Mihai Oprescu, de ieri Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a recurs la distribuirea de apă menajeră către cetățeni și unitățile economice și publice care au solicitat sprijin. De asemenea, potrivit Instituției Prefectului, s-au luat măsuri în vederea utilizării pentru consumul uman și animal doar a izvoarelor cu apă potabilă și a apei îmbuteliate.

În ceea ce privește alimentarea spitalelor, Direcția de Sănătate Publică monitorizează situația, unitățile medicale cu paturi fiind prevăzute cu sisteme alternative de racordare la apă, care au fost imediat puse în funcțiune. Tot ca o măsură imediată, cursurile școlare au fost suspendate astăzi în Câmpulung, Bughea de Sus și Schitu Golești.

Citiți și: Argeș. Un Citroen a luat foc: Intervenție de urgență!

Astăzi prefectul a convocat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

S-a dispus mobilizarea unor utilaje ale Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și ale Garnizoanei Pitești care să faciliteze accesul echipelor de intervenție, precum și a mjloacelor de care e nevoie pentru remedierea avariei.

În ceea ce privește intervenția pentru remedierea cauzei problemei, cu ajutorul celui mai mare operator de profil din țară, SC RAJA din Constanța, SC Edilul din Câmpulung desfășoară manevrele necesare înlocuirii magistralei avariate. Conform Instituției Prefectului, condițiile meteo și adâncimea de aproximativ 3 metri la care este îngropată conducta avariată fac extrem de dificile lucrările. „Cu toate eforturile conjugate, se estimează, totuși, că în cursul acestei zile (n.r. – astăzi, 6 martie) se va trece la umplerea graduală a aducțiunii și a rezervoarelor de apă și la reluarea în cel mai scurt timp a alimentării cetățenilor.”, precizează Instituția Prefectului.

Totodată, inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea vor verifica modul în care furnizorul de apă din Câmpulung și-a respectat obligația privind monitorizarea și modernizarea infrastructurii, căutând ca pe viitor astfel de probleme să nu mai apară.

În paralel, tot prin ordin al prefectului, Direcția de Sănătate Publică Argeș, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au început astăzi verificări la brutăriile și unitățile alimentare din zonele afectate, pentru a preveni folosirea unor surse improprii de apă la fabricarea și comercializarea de produse alimentare.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90