New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

ULTIMA ORĂ: SE STRICĂ VREMEA

Ultima oră: Se strică vremea. Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp un cod galben și o informare care vizează și partea nordică a județului Argeș.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 9 – 1 aprilie 2018, ora 23. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică și răcire accentuată duminică.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local și în Oltenia, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și temporar de 65…75 km/h.

La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1.500 de metri altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local de 30…40 l/mp.

Se vor semnala mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade.

În zona montană, duminică, 1 aprilie, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 1 aprilie, între orele 6 și 23. Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului și ploi moderate cantitativ.

Pe parcursul zilei de duminică, în Muntenia, Dobrogea și Moldova vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h și temporar de 60 km/h, și vor fi intervale de timp în care va ploua, mai ales cu caracter de aversă, și se vor semnala descărcări electrice.

Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp.

Vremea va fi în răcire față de sâmbătă, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de aprilie.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90