Donaris 930 x 122

centenar

UN GENERAL CÂT UN CENTENAR!

Un general cât un centenar! În Anul Centenarului, joi, 29 noiembrie 2018, Consiliul Județean Argeș și autoritățile locale din Mioveni îl vor aniversa pe generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase (103 ani).

Citiți și: Mioveni: Astăzi, program special la Biroul de Taxe şi Impozite

Evenimentul, intitulat „Un general cât un centenar!”, va începe la ora 11 și va avea loc la Cula Racovița din Mioveni, un loc de suflet al generalului, unul din multitudinea de proiecte culturale și sociale în care s-a implicat de-a lungul vieții sale.

Vor participa, pe lângă reprezentanți ai Consiliul Județean și ai Primăriei Mioveni, o parte dintre studenții Facultății de Istorie a Universității din Pitești și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești.

Citiți și: Atenţie! Se opreşte curentul electric în Mioveni

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est încă de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.

Ulterior, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București, a devenit profesor de matematică și fizică. 

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441