- Publicat de: ePitești
- 19-03-2019, ora 14:24
- Știri
UPDATE: AUTOSTRADA PITEȘTI – SIBIU, BLOCATĂ DE LILIECI ȘI MAMIFERE
UPDATE 2: Ministrul Transporturilor anunță că a fost contestat rezultatul evaluării în urma căreia Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat firma care va proiecta și executa tronsonul 1 Sibiu – Boiţa:
Citiți și: Autostrada Pitești – Sibiu: Deschiderea primilor kilometri!„Este vorba de lotul Sibiu – Boiţa. S-a depus în cursul zilei de ieri, am fost şi eu informat despre această contestaţie. O să am o discuţie împreună cu domnul Neaga (n.r. – Narcis Neaga, directorul general al CNAIR) şi cu o comisie de la CNAIR cu firma care a depus această contestaţie, să văd şi eu motivele pentru care a depus.
Nu mai tolerez aceşti contestatari de meserie, care au arătat că de-a lungul vremurilor nu au excelat în implementarea proiectelor! E o firmă care a participat la licitaţie pentru acest proiect. Îşi doresc să blocheze”, spune Răzvan Cuc referitor la contestația care a amânat semnarea contractului pentru primul lot al viitoarei autostrăzi Pitești – Sibiu.
Citiți și: NEWS ALERT: Trafic restricționat pe autostrada A1, București-PiteștiUPDATE 1: „A fost atacat şi contestat Sibiu – Piteşti de către trei persoane fizice pe motiv că nu avem destule pasaje prevăzute pentru acele mamifere mari şi că nu s-au făcut destule cercetări pentru existenţa liliecilor în zonă. Presupun că sunt ONG”, a confirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Autostrada Pitești – Sibiu, blocată de lilieci și mamifere. Înaintea ședinței de astăzi a Guvernului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat că acordul de mediu pentru proiectul viitoarei autostrăzi Pitești – Sibiu a fost contestat.
“Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi și caută să creeze blocaje artificiale.
M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârșitul lunii ianuarie acordul de mediu pentru autostrada Pitești – Sibiu a fost contestat de trei persoane: doi cetățeni din România și unul din Dublin.
Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamifere mari și insuficienta cercetare a locațiilor pentru lilieci.
Mă întreb cum este posibil așa ceva? În același timp, mă întreb ce interese au acești oameni? Pentru că, cu siguranță, nu au interes pentru România și pentru români”, a spus premierul Viorica Dăncilă.