Donaris 930 x 122

cod galben

UPDATE: FENOMENE METEO PERICULOASE ÎN ARGEȘ. ALERTĂ DE ULTIMĂ ORĂ

(UPDATE ORA 10): Administrația Națională de Meteorologie a instituit un nou cod portocaliu pentru întreg județul Argeș. Codul portocaliu presupune fenomene meteorologice periculoase. 

Citiți și: Cod galben de vânt puternic în Argeș!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 10 – 6 iunie 2019, ora 10. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Citiți și: Cod galben de ploi și vijelii în Argeș, în acest weekend!

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 10 – 4 iunie 2019, ora 10. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 12 – 4 iunie 2019, ora 6. Fenomene vizate: ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Vreme dezlănțuită în Argeș. Avertizare. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat și prelungit până pe 5 iunie 2019, la ora 10, informarea de vreme ploioasă.

Până miercuri dimineață, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile, inclusiv în Muntenia și în județul Argeș, potrivit sursei citate.

Se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

La această oră județul Argeș se află sub cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Amintim că ploile abundente din ultimele zile au produs inundații în câteva localități din Argeș (AICI și AICI, subiectul pe larg). (Foto: Arhivă, descriptiv) 

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441