Donaris 930 x 122

averse

(UPDATE ORA 11) ANM AVERTIZEAZĂ: VA FI RUPERE DE NORI ÎN ARGEȘ

(UPDATE ORA 11): Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare și noi coduri de vreme severă. 

Citiți și: Atenție, argeșeni! Fenomene extreme

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 2 iunie, ora 14 – 5 iunie 2019, ora 10. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.        

Citiți și: Argeș. Alertă! Se întâmplă în prima parte a zilei!

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

MESAJ 1 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2  iunie, ora 14 – 2 iunie 2019, ora 21. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică. 

În intervalul de timp menționat, în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

MESAJ 2 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2  iunie, ora 21 – 3 iunie 2019, ora 12. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate. 

În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.   

MESAJ 2 COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 2 iunie, ora 21 – 3 iunie, ora 12. Fenomene vizate: ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

ANM avertizează: Va fi rupere de nori. Instabilitatea atmosferică se va menține și în următoarele zile, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Până marți, 4 iunie 2019, la ora 10, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile țării, inclusiv în Muntenia și în județul Argeș.

Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Precedenta „repriză” de ploi abundente a provocat vineri spre sâmbătă probleme și în comunele argeșene Boteni (alunecare de teren), Mihăești, Stâlpeni, Davidești, Corbi, Bălilești și Lerești. Ca urmare a precipitațiilor, case, curți și beciuri au fost inundate, trei podețe au fost avariate (în Corbi), un dig de protecție a fost afectat (în Bălilești) și tot în Bălilești un teren de 5,5 hectare a fost inundat. De asemenea, au fost inundate drumuri locale în comunele Bogați, Davidești, Corbi și Bălilești (sursă foto: ISU Argeș):

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90