New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

UPDATE: NOU EPISOD DE VREME SEVERĂ ÎN ARGEȘ

UPDATE (ORA 14): O informare și un nou cod galben au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie. 

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 23 – 29 iunie 2018, ora 10. Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

În intervalul de timp menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de munte, precum și în sudul, estul și local în centrul țării cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor exista condiții de grindină.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 iunie, între orele 3 și 23. Fenomene vizate: cantități însemnate de apă.

În a doua parte a nopții de miercuri/joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi, 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat de 50…60 l/mp.

Nou episod de vreme severă în Argeș. Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un nou cod galben și un nou cod portocaliu. Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie 2018, între orele 10 și 23. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.

În cursul zilei de astăzi (27 iunie) va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, iar în cea mai mare parte a Moldovei și local în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, instabilitate care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 iunie 2018, între orele 10 și 18. Fenomene vizate: ploi abundente.

În județele Vrancea și Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Buzău, Prahova, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de 60…70 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie 2018), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte, mai informează Administrația Națională de Meteorologie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90