New Profesional Consult 930 x 122

politia

VESTE URIAȘĂ PENTRU ȘOFERI: RADARELE, DOAR „LA VEDERE”

Veste uriașă pentru șoferi: Radarele, doar „la vedere”. Comisia Juridică din Senatul României a dat astăzi aviz favorabil proiectului prin care se propune ca aparatele radar să fie instalate numai și numai pe autovehicule inscripționate cu însemnele Poliției Rutiere.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Cu alte cuvinte, proiectul propune eliminarea mașinilor cu polițiști care stau “la pândă”, “la vânătoare” de vitezomani, fără a avea nimic inscripționate pe ele.

De asemenea, proiectul prevede ca radarele mobile (de tip pistol) să fie folosite la o distanţă maximă de 10 metri de mașinile care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere.

Citiți și: Argeș. Pădurari prinși în flagrant în timp ce tăiau și furau arbori

„Aceste modificări au scopul principal de a readuce Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice la scopul său iniţial: prevenţia accidentelor şi dobândirea unui comportament responsabil al conducătorului auto.

În forma sa actuală şi aşa cum este ea interpretată şi aplicată, OUG nr. 195/2002 este o ordonanţă orientată doar către aplicarea de sancţiuni şi atât.

Ori, aplicarea de sancţiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto. O lege poate avea obiectiv fundamental aplicarea de sancţiuni.”, motivează inițiatorii (mai mulți parlamentari PNL).

Avizul favorabil al Comisiei Juridice este, însă, doar un pas, dar poate fi un semnal pentru soarta proiectului. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să treacă prin toate procedurile parlamentare, atât în Senat (în cazul de față, acesta fiind prima Cameră sesizată), cât și în Camera Deputaților (Camera decizională).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90