New Profesional Consult 930 x 122

pensii

Vești bune pentru 123.000 de argeșeni!

Vești bune pentru 123.000 de argeșeni!

Citiți și: Veste uriașă despre pensii înainte de Paști!

Cei aproape 8 milioane de români care cotizează în mod obligatoriu în sistemul de pensii administrate privat (dintre care 123.000 sunt din județul Argeș) au, în sfârșit, motive de satisfacție, conform Economica.net.

Datele raportate de administratori și centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) arată că, din 20 iulie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a început să crească substanțial și continuă se se mențină pe același trend. Practic, dacă evoluția se menține este foarte probabil ca până la finalul lui septembrie fondurile să fi recuperat toate pierderile înregistrate după debutul războiului din Ucraina.

Citiți și: Anunțul momentului! Venituri cu 80% mai mari pentru aceste persoane

Amintim că VUAN este principalul indicator la care ar trebui să se uite toți românii care sunt obligați să contribuie cu 3,75% din salariu la sistemul de pensii administrate privat.

Toate cele șapte fonduri de pensii administrate privat au înregistrat creșteri în luna iulie, acest lucru datorându-se faptului că toate au o expunere substanțială pe titluri de stat, elementele ale căror randamente au determinat atât scăderile de după începutul războiului din Ucraina, cât și creșterile din ultima lună.

Pe cazul concret al unui contributor care deține 1.000 de unități de fond, în 18 august valoarea contului său era cu doar 300 de lei mai mică decât în maximul tuturor timpurilor, înregistrat la începutul lui februarie 2022, înainte de războiul din Ucraina.

În același timp, însă, față de minimul ultimului an, înregistrat în martie 2022, apare un plus de peste 1.500 de lei. Mai mult, arată calculele, față de cea mai mică valoare VUAN, înregistrată de Metropolitan în debutul crizei COVID din martie 2020, există un plus substanțial, de peste 5.400 de lei.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90