New Profesional Consult 930 x 122

consiliul local

Video – Consiliul Local Pitești, în instanța de judecată

Consiliul Local Pitești, în instanța de judecată.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

Consiliul Local al municipiului Pitești s-a reunit astăzi într-o ședință de îndată, ședința fiind convocată de către unii consilierii PNL și USR PLUS care vor să angajeze avocați să îi reprezinte în instanță.

Ședința de azi a fost convocată pentru a-l împuternici pe viceprimarul USR Mihai Mihăilescu pentru a desemna un consilier local pentru semnarea unor înscrisuri necesare pentru reprezentarea Consiliului Local în instanță.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Un proiect similart a fost și pe ordinea de zi a ședinței din 27 mai 2021 a Consiliului Local Pitești, dar a fost retras.

Într-o ședință anterioară, având majoritatea împreună, consilierii locali ai PNL și USR PLUS au desemnat, contrar Codului Administrativ, și câte un consilier local în Adunările Generale ale Acționarilor de la SC Apă Canal 2000 SA Pitești și SC Termo Calor Confort SA.

Hotărârile respective nu au fost avizate de legalitate de către secretarul general al municipiului, detalii și subiectul pe larg, AICI –  Oficial: Cătălin Călugăru, despre decizia de a nu acorda vot de legalitate în CL Pitești.

Prefectul județului ar fi putut să respingă hotărârile, dar se pare că nu a făcut-o, așa că terțe persoane au început procedurile legale pentru anularea în instanță a hotărârilor, după ce consilierii locali ai majorității au făcut cereri prealabile către Consiliul Local pentru a anula propriile hotărâri, astfel încât în sala de judecată să poată spune că forul decizional al Piteștiului nu a luat nicio măsură. Drept urmare, acum e nevoie de avocați, mai ales că PNL și USR PLUS nu vor să apeleze la juriștii primăriei, confirmă pentru ePitești surse din cadrul instituției.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Andrei spune:

    Avocații sunt plătiți din banii lui Mihăilescu ?

  • Andrei spune:

    Avocații sunt plătiți din banii vicelui Mihăilescu ? Dacă da e ok. Dacă nu sa termine odata cu aruncarea banului public pe fereastra.

  • Flori spune:

    Juriști din primarie trebuie sa.si faca datoria asa cum scrie la carte, nu sa reprezinte interesele diferitelor firme, ” vezi cazul pierdut recent de primarie,unde noi fraieri plătim miliarde” atunci da, sunt de acord cu voi ăștia care comentați aiurea.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3