New Profesional Consult 930 x 122

făget

VREMEA SEVERĂ AMÂNĂ ORDESSOS FEST

Vremea severă amână Ordessos Fest. „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, activitățile programate astăzi în cadrul Ordessos Fest de la Făget se vor amâna până mâine, 5 octombrie. Festivalul va începe mâine, la ora 11, si va continua până duminică.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Având în vedere că activitățile cultural-educative, de natură istorică, li se adresau în special copiilor și tinerilor, fiind organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Educației, organizatorii au luat decizia amânării programului cu o zi din cauza ploii. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmit organizatorii.

Amintim că Mioveniul va găzdui Ordessos Fest, organizat de Asociația Culturală Historia Renascita, în parteneriat cu Primăria orașului și Centrul Cultural. Evenimentul se va desfășura în zona Făget, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Educației.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Timp de două zile, tinerii sunt invitați la acest eveniment în care trecutul va prinde viață, iar „dacii” și „romanii” vor oferi publicului prezent momente de istorie vie.

În parcul Făget membrii Historia Renascita vor reconstitui aspecte definitorii pentru perioada daco-romană, de ordin civil și militar. Vor avea loc prezentări și demonstrații militare, lupte de gladiatori, dansuri antice și ateliere tematice civile demonstrative și interactive (fierărie, pielărie sau țesătorie).

Punctul culminant va fi reconstituirea unei secvențe din perioada marilor conflicte daco-romane, respectiv atacarea unei fortificații dacice de către trupele imperiale romane.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90