930 x122 grota rece

IEPURE

ZOO TRIVALE: CUM ȘTII DACĂ UN IEPURE DOARME?

Știați că lungimea urechilor iepurilor poate atinge chiar și 7 cm? Sau că dinții acestora cresc continuu, de aceea ei au întotdeauna tendința de a roade? Sunt doar câteva dintre curiozitățile despre iepurași pe care conducerea Grădinii Zoologice din Pitești le dezvăluie în continuarea demersului său de a prezenta animalele pe care le putem admira în Trivale.
Mai aflați că iepurii se curăță și se spală singuri, iar dacă vreți să surprindeți un iepuraș dormind va fi destul de greu, pentru ca ei pot dormi cu ochii deschiși (de aici expresia “a dormi iepurește”, referindu-se la un somn ușor, când simțurile sunt treze).
Vă puteți da seama că iepurele doarme, deși are ochii deschiși, atunci când nu-și mai mișcă nasul! Iepurii sunt capabili să atingă o viteză de 70 km/h, iar unghiul vizual al unui iepure ajunge până la aproape 360 grade, aşa că ei pot detecta foarte repede eventualele pericole.
„Pot înota pe distanţe scurte, dar numai în caz de nevoie, saltul iepurilor poate măsura chiar şi 3 m lungime, în timp ce un iepure domesticit poate trăi până la 10-12 ani, iepurii sălbatici nu trăiesc mai mult de un an și cel mai mare iepure la ora actuala este Darius, care trăiește în Marea Britanie: are 22 de kilograme si 1,3 metri! Vreți să știți cât mănâncă? 2.000 de morcovi și 700 de mere pe an, la care se adaugă o hrană specială pentru aceste animale.”, ne mai informează cei de la Zoo Trivale.
 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3