930 x122 grota rece

politie

Subiecte de a V-a la Școala de Poliție! Prima medie este în Argeș

Subiecte de a V-a la Școala de Poliție! Prima medie este în Argeș

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Sesiunea de admitere din decembrie 2022 în școlile de poliție aflate în subordinea Ministerului de Interne va rămâne în istorie ca fiind cea mai slabă din ultimii 20 de ani, notează Ziare.com.

La Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina ultima medie de admitere a fost 5.00, în condițiile în care în anii anteriori media 6.50 sau chiar 7.50 abia dacă îți asigura un loc în sistem.

Citiți și: Accident cu mai multe mașini pe cel mai aglomerat și periculos drum, acum

Explicația rezultatelor extrem de slabe obținute de candidații care își doresc o carieră de polițist este concurența foarte scăzută.

Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, pe 1340 locuri au rămas 1832 candidați, respectiv 1.36 candidați pe loc, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, pe 300 locuri au rămas 426 candidați, respectiv 1.42 candidați pe loc, iar la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, pe 240 locuri au rămas 275 candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.

În sesiunile anterioare concurența era de cel puțin 3 candidați pe un loc.

Teama ca locurile scoase la concurs în sesiunea de admitere din decembrie 2022 la școlile din subordinea MAI să nu rămână neocupate i-a determinat probabil pe organizatori să formuleze subiecte banale, mute dintre ele putând fi rezolvate chiar de către un elev de clasa a V-a.

Candidații la școlile de poliție susțin examenul scris la limba română, limba străină și un chestionar din legislație și statutul polițistului.Anterior, testul grilă era compus din 60 de întrebări din limba română și 30 sau 40 de întrebări la limba străină.

Unele dintre exerciții erau de dificultate peste medie.

Prima medie de admitere a fost obținută de un candidat din Ialomița și de unul din Argeș, 9.10.

Cei 1340 de elevi care au promovat examenul de admitere vor începe cursurile în luna ianuarie. La finalul anului 2023, aceștia vor fi polițiști cu acte în regulă.

Toată știrea, AICI

Sursă: ziare.com, foto descriptiv, sursă: cumsa.ro

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90