930X122 MAIA

admitere

Sunt nemulțumiri mari! Elevii se revoltă: „Discrepanțe uriașe!”

Sunt nemulțumiri mari! Elevii se revoltă: „Discrepanțe uriașe!”

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Consiliul Naţional al Elevilor anunţă că se opune susţinerii admiterii la liceu în mod descentralizat, având în vedere incertitudinea în privinţa structurii finale a examenelor şi rezultatele indirecte ale acesteia, „care s-ar putea concretiza în meditaţii private, nivel de stres ridicat şi dificultate crescută în alegerea filierei şi liceului potrivit”.

„Stabilirea descentralizată a unor criterii de admitere, precum asigurarea ca un procent din media de admitere să fie reprezentat de media de la Evaluarea Naţională, pe lângă media de la concursul propriu, va stârni doar discrepanţe uriaşe între licee şi va încălca principiul de bază al accesibilităţii obligatorii a elevilor în învăţământul liceal”, arată reprezentanţii elevilor, conform News.ro.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Reprezentanţii elevilor susţin că, având în vedere că învăţământul liceal este obligatoriu în România, procesul de admitere ar trebui să fie unul unitar (repartizare computerizată), bazat pe standarde clare de evaluare, care să se desfăşoare într-un mod non-competitiv.

„Admiterea la liceu, în forma în care a fost prezentată zilele trecute, va aduce după sine o multitudine de probleme, precum diferenţe între elevi, segregare şcolară şi o probabilitate crescută de repartizare inechitabilă în învăţământul liceal”, afirmă aceştia.

Potrivit sursei citate, „stabilirea descentralizată a unor criterii de admitere, precum asigurarea ca un procent din media de admitere să fie reprezentat de media de la Evaluarea Naţională, pe lângă media de la concursul propriu, va stârni doar discrepanţe uriaşe între licee şi va încălca principiul de bază al accesibilităţii obligatorii a elevilor în învăţământul liceal, prin diversele dificultăţi cauzate de admiterea diferenţiată”.

Reprezentanţii elevilor consideră că priorităţile pentru elevii absolvenţi ai ciclului gimnazial ar fi trebuit să fie creşterea numărului de ore de consiliere în carieră, ei menţionând că reforma în structura de admitere este doar una de suprafaţă, nu una de substanţă.

Foto: Gazeta Vâlceană

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Anonim spune:

    Frate, citesc si nu imi cred ochilor! Deci elevii au ajuns la concluzia (cititi primele doua paragrafe) ca nu e bine ca la admiterea la liceu sa conteze media de la „Evaluarea nationala” (adica primul lor examen serios) si ca e bine ca admiterea sa se faca non-competitiv (adica la discretia parintilor care dau spagi mai mari). Inteleg ca elevii (copiii) sunt necopti la minte si ca habar n-au cum pot sa-si dezvolte intelectul, dar mi se pare aiuristic faptul ca oamenii mari – adultii se uita in gura lor. Desigur, e bine si corect sa asculti pe oricine cand are ceva de contestat, dar in acest caz ar fi mai bine sa le explice elevilor cineva: „Banii lu’ ma-ta si lu’ tac-to nu te fac nici mai destept, nu te pun deasupra legilor, nu iti dau drepturi suplimentare si nici prioritate in fata unuia mai sarac dar cu o nota mai buna la examenul de Evaluare nationala!”

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3