930 x122 grota rece

burse

Sute de mii de elevi rămân fără burse de merit după ce s-a modificat media de acordare

Sute de mii de elevi din România sunt afectați de noile modificări ale Ministerului Educației cu privire la criteriile de acordare a burselor de merit pentru elevi.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Potrivit noilor modificări, media de acordare s-a modificat, fiind ridicată de la 8,50, cât era din 2011 încoace, la 9,50.

În ceea ce privește bursele de studiu, acestea vor fi acordate celor cu media între 7,50 și 9,50, în loc de 7,00-8,50, cum era prevăzut anterior.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Ordinul de ministru a fost publicat marți seara, pe 4 ianuarie 2022, în Monitorul Oficial.

Alte schimbări cu privire la acordarea burselor pentru elevi, prevăzute în noul ordin, se referă la faptul că, acestea devin obligatorii pentru autoritățile locale, nu mai sunt facultative.

De asemenea, acordarea bursei de performanță nu mai este condiționată de nota la purtare.

PRAGUL DE ACORDARE A BURSELOR CREȘTE PE BAZA UNUI MOTIV CARE NU MAI EXISTĂ

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, declara în luna octombrie a anului trecut că, această creștere cu un punct al mediei de acordare a burselor se datorează creșterii notelor în perioada școlii online, motiv care în prezent nu mai există, dat fiind faptul că elevii s-au întors în bănci.

SE CERE DEMITEREA MINISTRULUI EDUCAȚIEI

Astfel, după această schimbare, mai multe asociaţii ale elevilor cer demiterea ministrului Educației.

Nu putem fi martori la acest „măcel” împotriva propriului viitor al României de aceea Asociațiile de Elevi din țară solicită Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu, să se oprească din acest drum spre distrugerea educației.”, se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia Elevilor Constanţa, iniţiativă susținută și de alte asociații din țară.

Elevii cer, de asemenea, revenirea asupra acestei decizii.

Ministerul Educaţiei tocmai ce a decis să priveze zeci de mii de elevi de dreptul la educaţie, printr-un masacru al burselor şcolare, care se vor acorda pentru un număr mult mai mic de beneficiari, sub pretextul creşterii mediilor ca urmare a şcolii online. (…)

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă cu fermitate o astfel de modificare iresponsabilă şi inechitabilă şi solicită Ministerului Educaţiei să revină de urgenţă asupra deciziei în perioada imediat următoare, înainte de începerea semestrului al II-lea„, se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional al Elevilor transmis, miercuri, AGERPRES.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Andrea spune:

    Să vă fie rușine vă băieți joc de copii acestei țări, în loc să-i stimulați să învețe nu știți numa să luați de la ei.De fapt nu aveți de unde să știți câte îi trebuie unui copil pt a merge la școală. SUNT FOARTE MULȚI COPII CARE PT EI BURSA ESTE FOARTE IMPORTANTA ȘI CARE AU ÎNVĂTAT CA SĂ NU O PIARDĂ,IAR DV LE LUAȚI SI ACEST DREPT

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3