EcoMoto 930×122

artificii

Tânăr de 21 de ani, săltat de mascați în Mioveni

Update, ora 12.01, IPJ Argeș transmite:

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

„La data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., la nivel național, au avut loc 153 de percheziții domiciliare, la domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale societăților comerciale din București și județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

În județul Argeș, poliţiştii argeșeni din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în orașul Mioveni, la locuința unui bărbat, bănuit de deținerea și comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

 

În urma percheziției, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ 350 de kilograme de materiale pirotehnice, din categoria F2, F3 și P1, în valoare de circa 14.000 de lei, dar și 18.000 de țigarete netimbrate.

Un bărbat, de 21 de ani, a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Mioveni, luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic.

Atragem atenția cu privire la utilizarea responsabilă a tuturor articolelor pirotehnice, pentru a evita rănirea oricărei persoane și provocarea unor distrugeri (ce reprezintă aspecte ce pot atrage răspunderea penală a autorului), dar pot produce și disconfort prin zgomotele puternice, aspecte ce pot fi sancționate contravențional.

Totodată, polițiștii vor verifica, în continuare, respectarea condițiilor de comercializare de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice.”

Știrea inițială, ora 07.43 – Acum! Percheziții ample în Argeș!

Peste 150 de percheziţii au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în 23 de judeţe, la persoane şi firme suspectate de deţinere ilegală de articole pirotehnice, în cadrul Planului de acţiune „Foc de Artificii”, soldat până acum cu confiscarea a peste 100 de tone de materiale pirotehnice, informează IGPR, conform News.ro.

”La data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., sunt puse în aplicare 153 autorizaţii de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane, sedii sociale şi puncte de lucru ale societăţilor comerciale din Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Buzău, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vaslui”, anunţă IGPR.

Acţiunea se desfăşoară în contextul instrumentării unor dosare penale, în care se desfăşoară cercetări pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Activităţile vizează identificarea şi indisponibilizarea oricăror bunuri interzise la deţinere, în special a articolelor pirotehnice care fac obiectul desfăşurării de operaţiuni fără drept, identificarea probelor şi mijloacelor materiale de probă şi tragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile.

Operaţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Poliţie Transporturi, Institutul Naţional de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi din cadrul D.G.P.M.B. şi al inspectoratelor de poliţie judeţene.

De asemenea, în activităţi sunt angrenaţi şi jandarmi.

În cadrul Planului de acţiune „Foc de Artificii”, până la acest moment, Poliţia Română a confiscat peste 100 de tone de articole pirotehnice.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Ionuț spune:

    Și pe ala care vinde vara pepeni și iarna petarde nu-l mai ia nimeni.Ca e pe mana cu Șpăgari Mioveniului și cu sefu care deține Maxi taxi Pitești Mioveni

  • Nu Contează spune:

    D-aia nu dau ăștia cu fel și fel de nebunii care mai de care mai mari și zgomotoase în fiecare seară în cartierul Craiovei, fix lângă parcul de copiii(de multe ori chiar și în parc, pentru că…”de ce nu?!?”)în spatele stației de autobuz 7B/Bl. 24, Bl. 25(turn), Bl. 26 și Bl. 30 vis’a’vis de toate cele 3 menționate mai sus! Cum este ora 18:00 și beznă fiind, începe nebunia artificiilor de zici că deja este revelion, asta de multe ori chiar sub nasul cel puțin unei mașini de politie care stă parcată la poștă dar cu alte treburi, pentru că mereu este goală, ei pe la complex la o glumă „ca băieții”! Siguranță și încredere 🤦‍♀️. Ce să mai zic de animăluțele speriate, copii în casă mai,mai să le stea inima, despre bătrâni nici nu vreau să discut…! Toate acestea la Pitești, ce să mai vorbim despre comerțul lor, de puștimea din Mioveni, care mereu s-au crezut „zei” și mai presus de lege și orice!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3