Donaris 930 x 122

politia arges

Argeş: Tânăr de 22 de ani, cu 195 km/h la volan!

Acțiunea polițiștilor rutieri pe Autostrada A1, marchează debutul campaniei ,,Și TU poți salva o viață, alege Siguranța Rutieră”.

Citiți și: Polițistul care a băgat spaima în șoferi! Ce spune despre tinerele polițiste și despre primarul Gentea

Polițiștii au acționat astăzi cu două aparate RADAR, cea mai mare abatere la regimul de viteză fiind a unui conducător auto de 22 de ani, din Slatina, județul Olt, care a fost înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 195 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Verificările continuă, pentru că viteza constituie cauza principală în 30% dintre accidentele mortale.

Citiți și: Pădurile din Argeș, paradisul hoților de lemne

Alături de polițiștii Biroului Polițe Autostrăzi – Autostrada A1, la acțiune participă polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Dâmbovița, precum și și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier –inspectorii Registrului Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pentru verificarea respectării timpilor de condus și de odihnă de către conducătorii auto profesioniști.

Acțiunea are ca scop conștientizarea de către conducătorii auto a riscului crescut de accidente în situația încălcării normelor de circulație, pericol la care nu expun doar propria persoană, ci și alte persoane cu care călătoresc în același autovehicul, dar și alți participanți la trafic.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90