930×122 CAPRA 5

munte

Tânăr epuizat pe munte. Și-a scris pe picior datele personale ca să fie identificat

Update, ora 10.10

Citiți și: Pitești. Ce au făcut doi tineri azi-noapte în Trivale întrece orice imaginație

Cristian Toma, șeful Salvamont Argeș, face declarații cutremurătoare cu privire la misiunea de salvare de seara trecută, în care 5 tineri au fost recuperați de pe munte.

Citiți și: Pitești. Au scos bani din buzunar și s-au și făcut de rușine!

Tânărul de 21 de ani care a fost lăsat singur pe munte de grupul în care era, deoarece nu a mai putut continua traseul, și-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele și numărul de la mașină, ca să poată să fie identificat în cazul în care nu va fi salvat.

Șeful Salvamont Argeș:

Oameni buni! Vă rog, nu vă mai puneți viețile în pericol!

Aseară, după cum știți, am intervenit să recuperăm un grup de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 29 ani, necunoscători ai zonei montane unde mergeau pentru prima oară. La un moment dat, unul dintre ei nu a mai putut continua. A alertat echipele Salvamont Argeș care s-au pus imediat în mișcare pentru a-l salva.

În timpul cât a stat singur pe munte, părăsit de colegii de grup, s-a gândit numai la faptul că va muri și nu va mai fi găsit, îl mănâncă animalele sălbatice, etc. Și-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele și numărul de la mașină în speranța că dacă cineva îl va găsi să știe „cine a fost”.

Dragi părinți, aveți grijă de copii! Sunt tineri, teribiliști, dar este foarte trist să aflați de la noi că, Doamne ferește, nu mai sunt în viață!”, a scris Cristian Toma pe pagina personală de Facebook. 

Știrea inițială, ora 08.12 – Argeș: Cinci tineri au fost salvați seara trecută de pe munte

Un grup format din 5 tineri cu vârste între 19 și 28 ani au fost salvați seara trecută, de pe creasta munților Făgăraș.

Salvamontiștii au intervenit la apelul unui tânăr de 21 de ani, care fiind epuizat și neechipat corespunzător, nu și-a mai putut continua deplasarea.

Ceilalți 4 tineri însă au continuat să se îndrepte spre Vârful Moldoveanu. Potrivit Salvamont Argeș, niciunul dintre ei nu avea lanternă.

De asemenea, doi dintre membrii grupului erau îmbrăcați în maiou.

 

Toți cei 5 tineri au fost recuperați în siguranță de către salvamontiști.

Salvamont Argeș transmite:

„Salvamont Argeș a fost alarmat în această seară prin Dispeceratul Național Salvamont, de un tânăr de 21 ani, epuizat fizic și fără lanternă, în traseul principal de creastă al munților Făgăraș, la două ore de mers de la zona La trei pași de moarte.

Ca echipă de prim răspuns a fost trimisă patrula de la Cota 2000. Odată ajunși la victimă, salvatorii montani obțin următoarea informație: grupul e format din 5 tineri cu vârste între 19 și 28 ani, 4 dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu deși niciunul nu are lanternă, nu au fost niciodată pe munte, au plecat din Bâlea la orele 13 cu gândul de a ajunge pe vârful Moldoveanu și să se și întoarcă.

Cel epuizat a fost lăsat la locul unde a fost găsit, cu folie de supraviețuire pe el și vin alți doi salvatori din Baza Cota 2000 să îl coboare, iar ceilalți salvatori continuă până la cabana Podragu în ideea de a-i găsi și recupera pe ceilalți 4 tineri.”

Sursă foto/ video: Salvamont Argeș

Sursă foto principal: Facebook Toma Cristian

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Un comentariu

570 pe 90 Costache