930 x122 grota rece

alegeri

„Tătucul” alegerilor, dat pe mâna Parchetului!

„Tătucul” alegerilor, dat pe mâna Parchetului!

Citiți și: Manevră neașteptată: Primarul suspendat din Mioveni își joacă ultima carte

Agenția Națională de Integritate anunță că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Constantin
Florin Mitulețu Buică a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Potrivit ANI, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier.

Citiți și: Tribunalul Argeș pregătește alegerile din iunie

G4Media.ro a dezvăluit duminică, 8 ianuarie, că un raport de evaluare al Agenției Naționale de Integritate (ANI) îl acuză pe Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) de conflict de interese penal. Sesizarea a fost depusă de un fost director din AEP, demis chiar de Mitulețu Buică. Șeful AEP, omul care organizează alegerile în România, a declarat că ”nu există nici un conflict de interese, nu voi demisiona”.

Cristian Petraru, fost șef al aparatului tehnic de la Biroul Electoral Central director în Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) până în 2019, a depus în august 2021 o sesizare la ANI în care indica faptul că președintele AEP ar fi numit-o într-o funcție din instituție pe cumnata sa, sora soției sale.

Petraru a primit de la ANI în decembrie 2022, după aproape un an și jumătate, o adresă în care informat că în dosarul plecat de la sesizarea sa a fost întocmit un ”raport de evaluare prin care au fost identificate elemente de încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese în materie penală”, potrivit declarației lui Cristian Petraru pentru G4Media.

Constantin Mitulețu-Buică a respins acuzațiile, anunțând că va contesta raportul ANI.

Foto: G4Media.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90